Open Space Liveevent #1

Ideerne boblede i en weekend fyldt med udfordrende radio

Den sidste weekend af januar stod på vores første liveevent – en open space liveevent støttet af EUs pulje for Aktive Unge, som har muliggjort eventen.

Det var open space, så det handlede ikke om at skyde et færdigt radioprogram i ørerne på folk. I stedet åbnede vi radioproduktionen op og inviterede folk indenfor i maskinrummet, så vi gennem hele weekenden udviklede radioprogrammet sammen med de besøgende.

Det var en liveevent skåret efter beta principper og prototyping tankegang. Vi præsenterede vores råklippede optagelser og tanker for, hvordan vi havde tænkt det overordnede radioprogram om penge. Folk der deltog kastede masser af kritik, indspark og feedback fra sig i løbet af de to dage.

Målet er og var, at vores radioprogram i høj grad skal være en produktion lavet af vores fællesskab. Vi skal klippe hinandens optagelser og blande optagelser sammen, som vi hver især har lavet. Samtidig skal det blive til et sammenhængende program, der fortæller udfordrende og tankevækkende historier om alle de randområder, som penge skaber og som penge er, når de er andet end Dankortet nede i Netto, budgettet politikerne forhandler om og sorte eller røde tal på din lønkonto. Vi skal rundt i pengeverdenens randområder.

2013-02-10 17.03.34

Weekenden peger mod nye optagelser og mere åben taleradio

Vores open space event kastede et godt første bud på et samlet program af sig, da weekenden nærmede sig enden. Vi har snart en teaser klar for programmet, som vi poster her på siden. Weekenden pegede samtidig på, at vi skal have gang i flere og nye optagelser og på jagt efter anderledes lydkilder end interviews og reportager, hvis vi virkelig skal komme i mål med et tankevækkende radioevent til liveevent #2. Eventet har lige nu har titlen Pengenes Udkant.

Udover konjunkturerne til et spændende radioprogram, så pegede vores open space også på, at det giver mening at åbne radioproduktionens maskinrum op. Vi skal bestemt gå videre med, hvordan vi kan skabe decideret open source radio produktion.